ΜΕΝΟΥ

Pages

Lava cakes με κανέλλα



Μικρά κέικ λάβας που θα τρελάνουν μικρούς και μεγάλους. 








Συνταγή : Chef on air.
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 29.10.2015
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή > ֍


Υλικά
  • 120 γρ. αλευρι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μπεϊκιν παουντερ
  • 55 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 1 αυγό
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. γάλα ημίπαχο
Για τη γέμιση γκανάς
  • 110 γρ. σοκολάτα
  • 1/4 φλ. Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη
  • 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ κανέλλα

Εκτέλεση
Για τη γέμιση γκανάς
  • Λιώνουμε σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε τη γκανάς με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει.

Για τη ζύμη
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το γάλα, το αβγό και ανακατεύουμε.
  • Βουτυρώνουμε 8 μικρές φόρμες ή τη φόρμα για μάφινς και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  • Μοιράζουμε στα φορμάκια μία κουταλιά από την κρύα σοκολάτα γκανάς, προσθέτουμε 4 κουταλιές από τη ζύμη, να καλύψει τη γκανάς.
  • Ψήνουμε τα σοκολατένια κέικ, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και τα ξεφορμάρουμε.
  • Έπειτα τα αλείφουμε, με το λιωμένο βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλλα.
  • Περνάμε κάθε κέικ από το μείγμα της ζάχαρης, να καλυφθεί όλη η επιφάνειααι σερβίρουμε.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου