Συνταγή : Chef on air.
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 29.10.2015
Πατήστε εδώ για να
δείτε την εκπομπή > ֍
Υλικά
- 120 γρ. αλευρι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. μπεϊκιν παουντερ
- 55 γρ. βούτυρο Lurpak
- 1 αυγό
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλ. γάλα ημίπαχο
- 110 γρ. σοκολάτα
- 1/4 φλ. Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
- 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 1/4 φλ. ζάχαρη
- 1 κ.γ κανέλλα
Εκτέλεση
Για τη γέμιση γκανάς
- Λιώνουμε σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε τη γκανάς με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει.
Για τη ζύμη
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το γάλα, το αβγό και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε 8 μικρές φόρμες ή τη φόρμα για μάφινς και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
- Μοιράζουμε στα φορμάκια μία κουταλιά από την κρύα σοκολάτα γκανάς, προσθέτουμε 4 κουταλιές από τη ζύμη, να καλύψει τη γκανάς.
- Ψήνουμε τα σοκολατένια κέικ, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και τα ξεφορμάρουμε.
- Έπειτα τα αλείφουμε, με το λιωμένο βούτυρο.
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλλα.
- Περνάμε κάθε κέικ από το μείγμα της ζάχαρης, να καλυφθεί όλη η επιφάνειααι σερβίρουμε.
Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου