Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα (το πράσινο μέρος)
- 8 αβγά
- 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
- 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι ανθότυρο ωριμασμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Πλένουμε και στραγγίζουμε τα κρεμμυδάκια. Τα ψιλοκόβουμε και τα τρίβουμε με λίγο αλάτι. Τα βάζουμε σε τρυπητό και στύβουμε καλά με τα χέρια για να βγάλουν τα υγρά τους.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρουμε για 10-15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαραθούν και να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
- Προσθέτουμε τον άνηθο, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά, τα ρίχνουμε στο μείγμα, προσθέτουμε τη φέτα και τα ξαναβάζουμε στο τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει και να ροδίσει σαν ομελέτα.
- Αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά.
- Σερβίρουμε το σφουγγάτο ζεστό ή κρύο, πασπαλισμένο με το ανθότυρο θρυμματισμένο και πιπέρι.
Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου