ΜΕΝΟΥ

Pages

Σφουγγάτο με φέτα και φρέσκο κρεμμυδάκι



Μία γευστική συνταγή για όλες τις ώρες












Συνταγή :  Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα (το πράσινο μέρος)
  • 8 αβγά
  • 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
  • 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ανθότυρο ωριμασμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
  • Πλένουμε και στραγγίζουμε τα κρεμμυδάκια. Τα ψιλοκόβουμε και τα τρίβουμε με λίγο αλάτι. Τα βάζουμε σε τρυπητό και στύβουμε καλά με τα χέρια για να βγάλουν τα υγρά τους. 
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρουμε για 10-15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαραθούν και να απορροφηθούν όλα τα υγρά. 
  • Προσθέτουμε τον άνηθο, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. 
  • Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά, τα ρίχνουμε στο μείγμα, προσθέτουμε τη φέτα και τα ξαναβάζουμε στο τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει και να ροδίσει σαν ομελέτα. 
  • Αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά. 
  • Σερβίρουμε το σφουγγάτο ζεστό ή κρύο, πασπαλισμένο με το ανθότυρο θρυμματισμένο και πιπέρι.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου