ΜΕΝΟΥ

Pages

Φασολάκια με σουπιές


Μία πρόταση από τον Δημήτρη Ανδρέου για όλη την οικογένεια











Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30΄, μαγείρεμα 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • ½ κιλό φασολάκια μπαρμπούνια
  • 5 σουπιές καθαρισμένες και χοντροκομμένες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ κιλό ντομάτες πολύ ώριμες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι


Eκτέλεση
  • Kαθαρίζουμε τα φασολάκια από τις ίνες και τα κόβουμε στη μέση.
  • Pίχνουμε σε φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα το λάδι, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις σουπιές, και στο τέλος προσθέτουμε τα φασολάκια.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα.
  • Xαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τη ζάχαρη και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  • Σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και λίγα λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και τον μαϊντανό.


Tip:
  • Tα καλαμάρια, οι μοσχιοί ή τα θράψαλα δίνουν εξίσου νόστιμο αποτέλεσμα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου