ΜΕΝΟΥ

Pages

Κασερόπιτα με δυόσμο και ούζο


Μία μοναδική πίτα που θα σας ενθουσιάσει.


Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Προετοιμασία : 20 λεπτά
Μαγείρεμα : 40 λεπτά







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ ~
Για 8 άτομα

Για τα φύλλα
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • 1 αβγό
  • 1/4 φλιτζανιού γάλα
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 1 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορο
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 σφήνακι ούζο
Για τη γέμιση
  • 3 αβγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 80 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 300 γρ. μυζήθρα φρέσκια
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο, χοντροκομμένο
  • 2 γεμάτες κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ ~
Ετοιμάζουμε τη γέμιση : 
  • Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με ένα πιρούνι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. 
  • Προσθέτουμε τον δυόσμο, το μέλι, λίγο αλάτι και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  • Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα ταψί διαμέτρου 28 εκ. 
  • Αλείφουμε με βούτυρο ένα φύλλο κρούστας. 
  • Στη μία άκρη του απλώνουμε 2 κουτ. σούπας από τη γέμιση. 
  • Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό. 
  • Μεταφέρουμε το ρολό στο ταψί, κυκλικά στην περιφέρειά του. 
  • Συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση, τοποθετώντας τα ρολά στο ταψί κυκλικά, ώστε να φτιάξουμε σαλίγκαρο. 
  • Χτυπάμε σε μπολάκι το αβγό με το γάλα και περιχύνουμε τα ρολά με το μείγμα. 
  • Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και ψήνουμε την πίτα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. 
  • Ζεσταίνουμε ελαφρώς το μέλι με λίγο νερό σε μπρίκι, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ούζο. 
  • Βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο και τη περιχύνουμε με το μείγμα. 
  • Συνοδεύουμε την πίτα με δροσερή πράσινη σαλάτα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου