ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαλοπούλα σούπα


Μία σουπερ σούπα για το γιορτινό σας τραπέζι
 
Προετοιμασία : 20 λεπτά
Μαγείρεμα : 60 λεπτά









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 - 10 άτομα
  • 1 γαλοπούλα 4-5 κιλά
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 7 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 6 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 4 μαραθόριζες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας μπέικον ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ρύζι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 3 αβγά

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Bάζουμε τη γαλοπούλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό (που να τη σκεπάζει) και τη βράζουμε για 45 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. 
  • Mε προσοχή, γιατί στη συνέχεια θα την ψήσουμε στον φούρνο, αφαιρούμε τη γαλοπούλα από το νερό στο οποίο έβρασε και κρατάμε δύο φλιτζάνια ζωμό για το μαγείρεμα της γέμισης. 
  • Pίχνουμε όλα τα υλικά στον ζωμό εκτός από το ρύζι, το λεμόνι και τα αβγά και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου. 
  • Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμη. 
  • Σβήνουμε τη φωτιά και χτυπάμε τα αβγά καλά. 
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το λεμόνι και στη συνέχεια, ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα, προσθέτουμε στα αβγά ζωμό από τη σούπα με αργό ρυθμό μέχρι να ενσωματωθούν. 
  • Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου