ΜΕΝΟΥ

Pages

Καταιφι Αραμπιέν

Μία γλυκιά πρόταση από την Φεϋρούζ- Ελένη Κιλτσικσή

Ημέρα προβολής 03/12/14. 
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
Για τον χυλό:
  • ¼ φλ. σιμιγδάλι
  • ¼ φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 φλ. νερό
  • 7 γρ. μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak

Για τη γέμιση:
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 100 γρ. καρύδια
  • Ασπράδι από 1 αβγό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κανέλλα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 4 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • Κρέμα βαλσαμικού με σύκο Kalamata Papadimitriou (για το σερβίρισμα)

Για το σιρόπι:
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. νερό
  • 1 φέτα λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλλας



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τον χυλό:
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό (χλιαρό), τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το ψιλό σιμιγδάλι και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. 
  • Αφήνουμε μισή ώρα τη ζύμη να φουσκώσει. Αν σφίξει πολύ ο χυλός αραιώνουμε με λίγο νερό.
  • Λιώνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο. 
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι μεγάλες κουταλιές από το χυλό και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά μόνο από τη μία πλευρά.


Για το σιρόπι:
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, τη φέτα λεμόνι και το ξυλάκι κανέλλας. 
  • Τα βράζουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.


Για τη γέμιση:
  • Καβουρδίζουμε τα φιστίκια και τα καρύδια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Εναλλακτικά, βάζουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψί με λαδόκολλα, και τους ψήνουμε στους 160 βαθμούς, για 8-10 λεπτά.
  • Έπειτα τρίβουμε τα καβουρδισμένα φιστίκια και καρύδια στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. 
  • Προσθέτουμε το ασπράδι, τη ζάχαρη, την κανέλλα, το τριμμένο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια, απλώνουμε τη γέμιση με τους ξηρούς καρπούς στη μέση της ζύμης.
  • Κλείνουμε τα ταρτάκια, σαν μισοφέγγαρο, πιέζοντας τις άκρες, και τα βάζουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ψήνουμε για 5-10 λεπτά, στους 180 βαθμούς.
  • Αφού ψηθούν σιροπιάζουμε τα ταρτάκια και γαρνίρουμε με κρέμα βαλσαμικού με σύκο.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου