ΜΕΝΟΥ

Pages

Πίτσα με σάλτσα λαχανικών & καπνιστό χοιρινό


Μία σουπερ πίτσα από την Chef Nόη Ιωαννίδου

Hμέρα προβολής 02/12/14.  
Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.





~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 1 φρέσκια ζύμη για πίτσα ΚΑΝΑΚΙ
  • 120 γρ. Fouantre καπνιστό ζαμπόν Ifantis
  • 5 μανιτάρια λευκά
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 ντομάτες
  • 200 γρ. τυρί Arla Μozzarella
  • 100 γρ. τυρί Arla Aυθεντικό Regato


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ ~
Για τη σάλτσα:
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 καρότο
  • 1 πιπεριά
  • 250 γρ. σάλτσα ντομάτας κονκασέ
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • 100 γρ. κέτσαπ
  • 50 γρ. μουστάρδα απαλή Kalamata Papadimitriou
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι, το κολοκυθάκι, το καρότο, την μελιτζάνα και τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο. 
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, προσθέτουμε τη ρίγανη, τον βασιλικό, την κέτσαπ τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε.
  • Στη συνέχεια πολτοποιούμε τη σάλτσα με το ραβδομπλέντερ.
  • Απλώνουμε σε ένα ταψί τη ζύμη της πίτσας μαζί με το χαρτί ψησίματος. 
  • Βάζουμε από πάνω τη σάλτσα, το καπνιστό ζαμπόν, τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, την τριμμένη μοτσαρέλα, το τριμμένο ρεγκάτο, την πιπεριά, και τις ντομάτες κομμένες σε φέτες.
  • Ψήνουμε την πίτσα στους 200 βαθμούς, για 15 λεπτά.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου