ΜΕΝΟΥ

Pages

Γέμιση γαλοπούλας με μανιτάρια


Ταιριάζει απόλυτα με τρυφερό κρέας της γαλοπούλας!

Απαιτούμενος χρόνος : 25 λεπτά





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 8-10 άτομα
  • 1,5 κούπα του καφέ ρύζι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
  • τα συκωτάκια της γαλοπούλας
  • μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1 κούπα κρασί λευκό
  • άνιθο


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ταιριάζει απόλυτα με τρυφερό κρέας της γαλοπούλας!
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, κατά προτίμηση γουόκ και μόλις ζεστάνει το λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
  • Στη συνέχεια κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα ψιλοκομμένα συκωτάκια και μόλις πιούν τα υγρά τους τα σβήνουμε με το κρασί.
  • Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για περίπου 20 λεπτά και τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο και το ρύζι, προσθέτουμε 2 κούπες νερό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι πιεί το ζουμί του.
  • Μόλις σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε τον άνιθο. Το αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τη γαλοπούλα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου