ΜΕΝΟΥ

Pages

Μοσχαράκι με κόκκινο λάχανο και μήλα


 Μία συνταγή για ένα φανταστικό εορταστικό γευμα και όχι μόνο..

Χρόνος Προετοιμασίας : 40'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 1000 γρ. μοσχάρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 240 ml ζωμό κότας
  • 240 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 60 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 1 λάχανο ψιλοκομμένο
  • 2 μήλα πράσινα με τη φλούδα, κομμένα σε λωρίδες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές λοξές φέτες για τη διακόσμηση
  • 30 ml. ηλιέλαιο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε το ζωμό, το κρασί, τα κρεμμυδάκια και το μισό κύμινο σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε τα υλικά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μειωθεί ο όγκος των υγρών στο μισό.
  • Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε ένα μπόλ και τα περιχύνουμε με το ζωμό που βράσαμε.
  • Αναμιγνύουμε το μέλι με το χυμό του λεμονιού σε ένα μικρό μπολάκι. 
  • Αναμιγνύουμε το λάχανο και τα μήλα σε ένα άλλο μπόλ και τα περιχύνουμε με το μίγμα του μελιού.
  • Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σωτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος μέχρι να πάρουν χρώμα απο όλες τις πλευρές και να ψηθούν σε βάθος. Αποσύρουμε το κρέας απο το τηγάνι.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και σωτάρουμε το λάχανο και τα μήλα, προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και ανακατεύουμε τα υλικά.
  • Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και το πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
  • Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πιλάφι.


Πηγή - cookbox.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου