ΜΕΝΟΥ

Pages

Σούπα βελουτέ παρμαντιέ


Σερβίρουμε με ξεροψημένα κρουτόν


Απαιτούμενος χρόνος : 30 λεπτά





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 500 γραμμάρια πατάτες
  • 1 ρίζα σέλινο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
  • 1 κιλό ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε νερό
  • 1 χούφτα παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ζωικό βούτυρο


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε ξύλο κοπής κόβουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το σέλινο σε μεγάλα κομμάτια.
  • Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες.
  • Αφού έχουν σοταριστεί καλά βάζουμε και το σέλινο. Κατόπιν σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό και το αφήνουμε να βράσει.
  • Αφού βράσει περνάμε την σούπα σιγά - σιγά από το μπλέντερ ή την χτυπάμε με μπιμερ για να πολτοποιηθεί.
  • Έπειτα την ξανά βάζουμε στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και τραβάμε από τη φωτιά.
  • Κατόπιν βάζουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου