ΜΕΝΟΥ

Pages

Τρουφάκια με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς


Γλυκές επιλογές για όλη την οικογένεια










Συνταγή : Γιώτης
Μερίδες  : 30 τεμάχια.
Απαιτούμενος Χρόνος  :  3 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
  • 300 γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, χονδροκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • 40 ml ρούμι ή μπράντι (ή χυμό πορτοκάλι, αν προορίζονται για μικρά παιδιά)
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτοι ξηροί καρποί της αρεσκείας μας, θρυμματισμένοι (φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια)

Για το στόλισμα
  • 100 γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. αμύγδαλα λευκά, θρυμματισμένα


Εκτέλεση
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας με σπάτουλα, μέχρι να λιώσει η Κουβερτούρα και να αναμειχθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε το ξύσμα, το ρούμι και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν. 
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες, ή μέχρι να σφίξει το μείγμα ώστε να μπορούμε να το πλάσουμε.
  • Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και σε ένα άλλο τα αμύγδαλα. 
  • Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, παίρνουμε μικρές δόσεις με ένα κουταλάκι και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. 
  • Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας, «βρέχουμε» τα δάχτυλα μας με λίγο μπράντι ή χυμό. «Περνάμε» κάθε μπαλάκι από το Κακάο ή από τα αμύγδαλα και το γυρίζουμε μέχρι να καλυφθεί καλά. 
  • Τινάζουμε να φύγει το περιττό και βάζουμε σε πιατέλα. 
  • Σερβίρουμε αμέσως ή διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου 7 ημέρες.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου