ΜΕΝΟΥ

Pages

Σολομός στον φούρνο με σπαράγγια και πατάτες



Ένας μοναδικός συνδυασμός γεύσεων στο πιάτο σας.












Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες  : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  προετοιμασία 20 λεπτά, μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
  • 800 γρ. πατάτες μικρές
  • 4 φιλέτα σολομού (600 γρ. περίπου)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι σπαράγγια
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
  • 1/2 φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. 
  • Tηγανίζουμε τις πατάτες σε βαθύ τηγάνι με το λάδι για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. 
  • Προσθέτουμε τα σπαράγγια κομμένα στα 3 και συνεχίζουμε για 10 λεπτά ακόμη. 
  • Στη συνέχεια, βάζουμε τα ντοματίνια με το μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. 
  • Στρώνουμε τα φιλέτα του σολομού σε ταψάκι, σκεπάζουμε με τις πατάτες και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου. 
  • Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε.


Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου