ΜΕΝΟΥ

Pages

Πίτα με πράσο, πέστο βασιλικού και ρικότα


Μία μοναδική πίτα που πρέπει να δοκιμάσετε.








Συνταγή : Cookbox
Μερίδες  : 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  60 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 2 πράσα κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 2 αυγά και 2 ασπράδια επιπλέον
  • 60 ml. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. ρικότα
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 6 κ.γ. πέστο βασιλικού
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 30 ml. ελαιόλαδο για το ταψί και τα φύλλα
  • 8 φύλλο κρούστας


Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάζουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να λιώσει και να κάψει σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε το πράσο και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί, περίπου 4-5 λεπτά.
  • Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με τα ασπράδια. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρικότα, το πέστο βασιλικού, την παρμεζάνα, το μαιντανό, αλάτι και πιπέρι. 
  • Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
  • Αλείφουμε με λάδι ένα στρογγυλό ταψί. Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο και το αλέιφουμε με λάδι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. 
  • Κόβουμε τα φύλλα που εξέχουν απο το ταψί. 
  • Βάζουμε το μίγμα του πράσου πάνω στα φύλλα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου