ΜΕΝΟΥ

Pages

Νηστίσιμα muffins

Ένα γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους









Συνταγή : Cookbox
Μερίδες  : 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.



Υλικά
  • 1 μπανάνα μεγάλη
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 120 ml. γάλα αμυγδάλου
  • 80 ml. λάδι καρύδας
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι μια πρέζα
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας υγείας



Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Προετοιμάζουμε ένα ταψάκι με 12 θήκες για muffins, λαδώνοντας τες ή καλύπτοντας με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε στη άκρη.
  • Καθαρίζουμε την μπανάνα και τη βάζουμε σε ένα μπόλ. Την λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι, γάλα, τη βανίλια, την κανέλα και ανακτεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. 
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ,το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει μια ζύμη. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη στις ειδικές θηκούλες και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν τα muffins.
  • Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε τα muffins σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά πρωτού τα βγάλουμε απο τις θήκες τους.
  • Μπορούμε να τα διατηρήσουμε για 5 μέρες αεροστεγώς κλεισμένα σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου