ΜΕΝΟΥ

Pages

Λινγκουίνι με σκόρδο και παρμεζάνα



Μία απλή αλλά μαγευτική συνταγή  για τους λάτρεις των ζυμαρικών








Συνταγή : Cookbox
Μερίδες  : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  15 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.




Υλικά

  • 500 γρ. λινγκουίνι
  • 15 ml. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 30 ml χυμό λεμόνι
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση


Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα λινγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Μόλις βράσουν κρατάμε 1 φλ.τσ. απο το νερό τους και τα στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο μεταξύ βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε απο τη φωτιά το τηγάνι.
  • Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε το τσιγαρισμένο σκόρδο με όλα τα υγρά του τηγανιού, το χυμό του λεμονιού, την παρμεζάνα και τη μισή ποσότητα απο το νερό που έχουμε κρατήσει. 
  • Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και σερβίρουμε. 
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι. πιπέρι, έξτρα παρμεζάνα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό αν θέλουμε.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου