ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινό πρασοσέλινο

Μοναδικός συνδυασμός γεύσεων χοιρινού λαχανικών που θα σας ενθουσιάσει.












Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες  : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος  :  προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 50 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας  :  Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό
  • 1 μάτσο σέλινο ψιλοκομμένο
  • 4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το αβγολέμονο
  • 2 αβγά
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)

Eκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές. 
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά. 
  • Σβήνουμε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για μισή ώρα. 
  • Στη συνέχεια, βάζουμε τα πράσα και το σέλινο και αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μείνει μια σάλτσα ελαφρώς συμπυκνωμένη. 
  • Ετοιμάζουμε το αβγολέμονο: Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους με το λεμόνι. 
  • Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο λίγο από τον ζωμό στο μείγμα των αβγών. 
  • Ρίχνουμε το αβγολέμονο στο φαγητό και αναδεύουμε σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά. 
  • Σερβίρουμε.


Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου