Σαρλότ σοκολάτα
Υλικά
Διαδικασία
Πηγή - www.gastronomos.gr
Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : Για ένα τσέρκι διαμέτρου 26 εκ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30'.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 2 πακέτα σαβαγιάρ
- 600 ml γάλα
- 20 γρ. κονιάκ
- 1 πλάκα Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
- 75 γρ. βούτυρο
- 90 γρ. μπισκότα σπασμένα στο χέρι
- 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα για μούλιασμα σαβαγιάρ
- 2 κουτ. σούπας κονιάκ για το μούλιασμα των σαβαγιάρ
- 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
Διαδικασία
- Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου και προσθέτετε το κονιάκ. Λιώνετε το βούτυρο με την Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ και τα προσθέτετε στην κρέμα.
- Κόβετε τα σαβαγιάρ στη μέση και τα μουλιάζετε μέσα στο υπόλοιπο γάλα με το κονιάκ. Τα στρώνετε γύρω-γύρω σε ένα τσέρκι διαμέτρου 26 εκατοστών. Στρώνετε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ ως βάση.
- Προσθέτετε τα μπισκότα και όσα σαβαγιάρ σας περίσσεψαν και απλώνετε την κρέμα πάνω από τη βάση.
- Γαρνίρετε με τις Νιφάδες Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου