¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 10 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 95΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για τα ρολλά
- 125 γρ. βούτυρο Kerrygold
- 600 ml γάλα
- 50 γρ. μαγιά
- 125 γρ. ζάχαρη
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 κ.γ. κάρδαμο σκόνη ή κοπανισμένο
Για τη γέμιση
- βούτυρο Kerrygold, σε θερμοκρασία δωματίου
- ζάχαρη
- κανέλα
Διαδικασία
- Ζεσταίνουμε το γάλα και λιώνουμε μέσα το βούτυρο. Προσέχουμε να μην βράσει, αλλά να έχει περίπου τη θερμοκρασία του σώματος.
- Λιώνουμε μέσα και τη μαγιά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Το αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 60 περίπου λεπτά.
- Ανοίγουμε φύλλο πάχους 1/2 cm και απλώνουμε σ’ όλη την επιφάνεια βούτυρο, μετά κανέλα και ζάχαρη.
- Πιάνουμε την μια μεριά του φύλλου και την τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι, μέχρι να φτάσει στην άλλη μεριά.
- Μ’ ένα μαχαίρι κόβουμε φέτες 2-3 cm.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
- Ψήνουμε στους 225°C για 12-15 λεπτά, να ροδίσουν λίγο από πάνω.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου