Βασική συνταγή για ψητά καρότα της Νένας Ισμυρνόγλου.
Υλικά
Διαδικασία
Πηγή - www.gastronomos.gr
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 1 κιλό καρότα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, χήσιμο 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 κιλό λεπτά καρότα, καθαρισμένα, ολόκληρα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
- 60 ml μπράντι
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ή ξερό
- αλατοπίπερο.
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί. Aπλώνουμε τα καρότα στο ταψί, σε μία στρώση.
- Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το μέλι, το μπράντι, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι και το αλατοπίπερο.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά ανακατεύοντας.
- Περιχύνουμε με το μείγμα τα καρότα, σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν (ανάλογα με το πάχος τους).
- Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ξεφουρνίζουμε και τα χρησιμοποιούμε σε σαλάτες ή τα απολαμβάνουμε ως έχουν.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου