Φωλιές με κάστανα και τυριά
Υλικά
Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : Για 10 - 11 φωλιές
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30', Ψήσιμο 20'
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη, 450 γρ.
- 1 φλ. τριμμένα κάστανα, βρασμένα ή ψημένα (200 γρ.)
- 140 γρ. μανούρι
- 160 γρ. ξινομυζήθρα
- 60 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά
- λίγο φρέσκο θυμάρι, ρίγανη και ψιλοκομμένο τσάιβς
- αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο
Διαδικασία
Πηγή - www.gastronomos.gr
- Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
- Χτυπάτε τα αυγά στο μίξερ και προσθέτετε το μανούρι τριμμένο, την ξινομυζήθρα λιωμένη, την κρέμα γάλακτος, τα κάστανα και τα αρωματικά. Αλατοπιπερώνετε.
- Αλείφετε κάθε κομμάτι φύλλου με λάδι. Κόβετε τα φύλλα σε 2 λωρίδες κατά μήκος και κάθε λωρίδα σε 3 κομμάτια. Τοποθετείτε από 6 κομμάτια φύλλο το ένα πάνω στο άλλο και ακτινωτά, σε βουτυρωμένες μικρές φόρμες για μάφιν, και τα πιέζετε να σχηματιστεί φωλιά.
- Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Μοιράζετε στο κέντρο των μικρών σουφλέ φωλιών τη γέμιση και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
- Σερβίρετε τις φωλιές αμέσως, με πράσινη σαλάτα.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου