Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για το dressing
- 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου ρόδι με στέβια*
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
- ½ κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
*κρέμα βαλσαμικού με γλυκαντικό από το φυτό στέβια
Για το σολομό
- 2 φιλέτα σολομού, 300 γρ. / φιλέτο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 λεμόνι, χυμός
Για τη σαλάτα
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- 4 φλ. φύλλα baby σπανάκι
- 4 φλ. φύλλα baby ρόκα
- 4 φλ. φύλλα μωβ μαρούλι
- 2 φλ. φασολάκια στρόγγυλα, βρασμένα
- 1 γκρέιπφρουτ, τη σάρκα του, ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC .
- Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικου ρόδι με stevia*, το ελαιόλαδο, το χοντρό αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού, τυλίγουμε προσεκτικά και σφιχτά τα ψάρια σε φάκελο και τα ψήνουμε για 10λεπτά.
- Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι τα φιλέτα σολομού να αποκτήσουν μία ελαφρώς ξεροψημένη κρούστα.
- Βγάζουμε τα ψάρια από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη, διατηρώντας τα ζεστά.
- Βάζουμε το κουκουνάρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρή ουσίας, το ψήνουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντάς το συνεχώς, μέχρι να πάρει χρώμα και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι, τη ρόκα, το μωβ μαρούλι, τα φασολάκια, το καβουρδισμένο κουκουνάρι και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια.
- Αφαιρούμε τα φιλέτα σολομού από το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μπολ με τη σαλάτα.
- Προσθέτουμε το γκρέιπφρουτ και την κόκκινη πιπεριά και ανακατεύουμε απαλά.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing με κρέμα βαλσάμικου ρόδι με stevia* και σερβίρουμε.
*κρέμα βαλσαμικού με γλυκαντικό από το φυτό στέβια
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου