Βελουτέ γλυκοπατάτας με στραγγιστό γιαούρτι
Υλικά
Διαδικασία
Πηγή - www.gastronomos.gr
Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20', Μαγείρεμα 50'.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1.200 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 2 εκ.
- 150 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. καρότα, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
- 1½ λίτρο σπιτικός ζωμός κότας ή νερό
- 300 ml κόκκινο, γλυκό κρασί
- 400 ml στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη δάφνη, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και τις γλυκοπατάτες και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τον ζωμό κότας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κρασί και συμβράζουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις.
- Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και μεταφέρουμε το όλον σε πολυκόφτη (σε δόσεις) και χτυπάμε καλά για 3-4 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα. Περνάμε τη σούπα από σουρωτήρι για να απομακρύνουμε τυχόν κομματάκια και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και μοιράζουμε στα πιάτα.
- Σε κάθε πιάτο προσθέτουμε και από 1-2 κουτ. σούπας γιαούρτι.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου