Θέλετε μια συνταγή για χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα που δεν αποτυγχάνει ποτέ; Ακολουθήστε αυτήν παρακάτω.
Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΗ μέσα στο εσωτερικό του πουλερικού: Μη βάζετε ρύζια, κιμάδες κλπ στην κοιλιά της γαλοπούλας, το ξηραίνουν και το βαραίνουν, δεν το νοστιμίζουν.
Προτείνω «γέμιση» εξωτερική, με δοκιμασμένα προϊόντα που αρέσουν σε όλους: κάστανα, κυδώνια, μπέηκον, δαμάσκηνα, πατατούλες.
Μπείτε στην κουζίνα σας με αυτοπεποίθηση ότι φέτος θα φάτε μια σωστή γαλοπούλα. Χρειάζονται περίπου 4 ώρες ώσπου να σερβιριστεί στο τραπέζι, υπολογίστε!
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή: iefimerida.gr
Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΗ μέσα στο εσωτερικό του πουλερικού: Μη βάζετε ρύζια, κιμάδες κλπ στην κοιλιά της γαλοπούλας, το ξηραίνουν και το βαραίνουν, δεν το νοστιμίζουν.
Προτείνω «γέμιση» εξωτερική, με δοκιμασμένα προϊόντα που αρέσουν σε όλους: κάστανα, κυδώνια, μπέηκον, δαμάσκηνα, πατατούλες.
Μπείτε στην κουζίνα σας με αυτοπεποίθηση ότι φέτος θα φάτε μια σωστή γαλοπούλα. Χρειάζονται περίπου 4 ώρες ώσπου να σερβιριστεί στο τραπέζι, υπολογίστε!
Συνταγή : iefimerida.gr
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο 4+ ώρες περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 γαλοπούλα φρέσκια
- 2 σακουλάκια κάστανα προβρασμένα -Στο σούπερ μάρκετ
- 2 σακουλάκια δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
- 1-2 κυδώνια
- Δύο σακουλάκια μικρές πατάτες baby
- 3-5 φετούλες μπέικον -Φροντίστε να είναι καλής ποιότητας, όχι στο σούπερ μάρκετ
- Ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές βούτυρο
- Αλάτι χοντρό θαλασσινό, πιπέρι
- 1 μεγάλη γάστρα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο σας καλά στους 200 βαθμούς
- Τοποθετείτε τη γαλοπούλα σας στη γάστρα
- Αλατίστε, πιπερώστε το στομάχι της
- Καθαρίστε τις πατατούλες και τοποθετήστε ολόγυρα
- Βάλτε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα ολόγυρα
- Κόψτε τα κυδώνια στα τέσσερα, καθαρίστε τα και προσθέστε τα στη γάστρα
- Κόψτε σε κομμάτια το μπέικον και προσθέστε το στο μείγμα
- Ελαιόλαδο παντού και βούτυρο παντού
- Αλάτι και πιπέρι παντού
- 1 ποτήρι νερό
- Κλείνετε τη γάστρα και την βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο
- 4 κιλά γαλοπούλα ίσον 4 ώρες -Ελέγξτε τα υγρά, ίσως χρειαστεί λίγο νεράκι στην πορεία
Πηγή: iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου