Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 105΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- ½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 αβγό
- 2 κ.σ. νερό
- ½ κούπα ψίχουλα ψωμιού
- 3 κ.σ. κρεμμύδι, πολτοποιημένο
- 225 γρ σάλτσα κράνμπερι
- 3/4 κούπας σάλτσα τσίλι
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 ½ κ.γ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το αβγό, το νερό, τα ψίχουλα ψωμιού και το κρεμμύδι.
- Φτιάχνουμε κεφτεδάκια.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, γυρίζοντας τα κεφτεδάκια μια φορά.
- Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τη σάλτσα κράνμπερι, τη σάλτσα τσίλι, την καστανή ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα μαγειρεύουμε για 1 ώρα.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου