Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 κούπες λευκό ξίδι
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. αλάτι χοντρό (1+1)
- 2 μεγάλες πατάτες, κατάλληλες για φούρνο
- 1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- φυτικό λάδι
Εκτέλεση
- Σε ένα γυάλινο μπολ μεσαίου μεγέθους βάζουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, 1 κ.σ. αλάτι και 1 κούπα νερό.
- Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, όσο πιο λεπτές μπορούμε, με ένα κοφτερό μαχαίρι ή ένα μαντολίνο λαχανικών.
- Βάζουμε τις πατάτες στο μπολ με το ξίδι, καλύπτουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
- Ανακατεύουμε το δεντρολίβανο, το πιπέρι και τη 1 κ.σ. αλάτι σε ένα μικρό μπολ.
- Βγάζουμε τις πατάτες από το ξίδι και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο φυτικό λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες λίγες-λίγες, ανακατεύοντάς τις, για 2-3 λεπτά, να ροδίσουν.
- Τις βγάζουμε και τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας, πασπαλίζοντας αμέσως με το μείγμα δεντρολίβανου.
- Σερβίρουμε ζεστές ή κρύες.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου