Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 115 γρ ζυμαρικά πέννες ή ziti
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κούπες κολοκύθα κίτρινη, ψιλοκομμένη
- 1 κούπα κολοκύθι, ψιλοκομμένο
- ½ κούπα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κούπες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 1 κούπα άπαχο τυρί μοτσαρέλα, τεμαχισμένη (περίπου 115 γρ)
- 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένη
- ¾ κ.γ. αλάτι
- 1/8 κ.γ. κόκκινο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- ¼ κούπα άπαχο τυρί Ricota (περίπου 55 γρ)
- 1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
Εκτέλεση
- Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και τυχόν μαγειρικά λίπη και στη συνέχεια τα σουρώνουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία-υψηλή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα, το κολοκύθι και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και το σκόρδο, τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά.
- Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτία, και ανακατεύοντας προσθέτουμε τα ζυμαρικά, την ½ κούπα mozzarella, τα βότανα, την ½ κ.γ. αλάτι και το πιπέρι.
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά την Ricotta, το υπόλοιπο αλάτι και το αβγό.
- Προσθέτουμε το μείγμα στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε τα ζυμαρικά σε ένα βουτυρωμένο τετράγωνο (20 cm) ταψί – γυάλινο ή κεραμικό – και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη mozzarella.
- Ψήνουμε στους 200ο C για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου