Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : για 2-3 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε μεσαία καρέ
- 120 γρ. σελινόριζα, κομμένο σε μεσαία καρέ
- 120 γρ. καρότα, κομμένα σε μεσαία καρέ
- 120 γρ. κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε μεσαία καρέ
- 120 γρ. λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1,5 κιλό ζωμό κότας
- 80 γρ. ρεβίθια, μαγειρεμένα
- 100 γρ. κολοκύθι, σε μεσαία καρέ
- 150 γρ. μαρμελόνια
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι, τριμμένο
- 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την σελινόριζα, τα καρότα, τις πιπεριές, το λάχανο και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια, για 15 λεπτά περίπου. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τον ζωμό. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 25 με 30 λεπτά περίπου. Προσοχή να μην τα παραβράσουμε.
- Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα ζυμαρικά και τα κολοκύθια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά στο βαθμό της αρεσκείας μας. Αν δεν σερβίρουμε αμέσως τη σούπα, μπορούμε να την κρυώσουμε στα γρήγορα και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή - Γιάννης Λουκάκος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου