Επιλέγουμε λαχανικά ανάλογα με την εποχή και τις προτιμήσεις μας.
Υλικά
Για τη βινεγκρέτ μουστάρδας-μαϊντανού
Εκτέλεση
Βινεγκρέτ
Λαχανικά
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : γαστρονόμος
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30΄, ψήσιμο περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές ροδέλες
- 1 μελιτζάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 2 πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε χοντρές λωρίδες
- 1 ματσάκι τρυφερά σπαράγγια
- 8 ντοματίνια
Για τη βινεγκρέτ μουστάρδας-μαϊντανού
- 150 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις «παραδοσιακό»
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα)
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
- 2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
Εκτέλεση
Βινεγκρέτ
- Βάζουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη μουστάρδα, το μαϊντανό, το θυμάρι και αλατοπίπερο και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια σάλτσα λεία. Κρατάμε 50 ml από τη σάλτσα και την υπόλοιπη την βάζουμε σε βαζάκι στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε τα 50 ml που κρατήσαμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε εκεί τα λαχανικά. Ανακατεύουμε να αλειφτούν όλα με τη σάλτσα και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να απορροφήσουν τα αρώματα.
Λαχανικά
- Ψήνουμε τα λαχανικά στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου, αρχίζοντας από αυτά που απαιτούν περισσότερη ώρα. Πρώτα βάζουμε τις μελιτζάνες, τα σπαράγγια, τις πιπεριές, μετά τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια, τέλος τα ντοματίνια. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε κρατήσει στο ψυγείο.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου