Ένας πιο υγιεινός τρόπος για να μαγειρέψετε την αγαπημένη σας ομελέτα χωρίς περιττές θερμίδες.
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 2 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 2 κουταλιές τυρί τριμμένο με χαμηλά λιπαρά
- 2 κουταλάκια του γλυκού γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1/8 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα ασπράδια, τυρί, γάλα, αλάτι, πιπέρι και σε ένα μέτριο μπολ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι λιώσει.
- Προσθέστε το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε συνεχώς με μια λαστιχένια σπάτουλα, κινείται γύρω από τα αυγά στο τηγάνι μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα η ομελέτα, περίπου 2 έως 3 λεπτά.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου