ΜΕΝΟΥ

Pages

Πιταράκια τηγανητά με φέτα και ανθότυρο

Ντελικάτα τυροπιτάκια με μαλακό, εύθρυπτο φύλλο (λόγω ρακής) και ισορροπημένη γέμιση (φέτα, ανθότυρο, δυόσμος και πιπέρι).






Συνταγή : Ντίνα Νικολάου
Μερίδες : για 30 περίπου τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30΄, αναμονή 20΄, μαγείρεμα 15΄ - 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 ml ρακή 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 100 ml ελαιόλαδο + ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση
  • 300 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
  • 250 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 1 αυγό (ελαφρώς χτυπημένο με ένα πιρούνι)
  • τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
Για τo φύλλο
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη ρακή και το λάδι. Ρίχνουμε σταδιακά περίπου 350 ml νερό και ζυμώνουμε για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη. Για να επιτύχουμε την υφή που επιθυμούμε, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό (1 - 2 κουτ. σούπας) ή λίγο αλεύρι. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για περίπου 20 λεπτά.

Για τη γέμιση
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση. Αλάτι δεν βάζουμε (ή βάζουμε ελάχιστο), γιατί η φέτα είναι συνήθως αρκετά αλμυρή.

Για τα πιτάκια
  • Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μέρη και ανοίγουμε το καθένα με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 2 χλστ. και διαστάσεων περίπου 30 x 30 εκ.
  • Κόβουμε κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες, η καθεμιά περίπου 10 x 30 εκ. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά σούπας από τη γέμιση και διπλώνουμε σε τρίγωνο.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα πιτάκια σε δόσεις, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Tα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι. Τα σερβίρουμε χλιαρά.

Συνοδεύουμε με
  • Μεζεκλίδικα ποτά, όπως ρετσίνες, lager μπίρες και ουζάκια.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου