Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 ½ κούπα καστανό ρύζι για πιλάφι, parboiled 10΄
- 2 μέτριες γλυκοπατάτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 2 κ.γ. τζίντζερ, πολτοποιημένο
- 1-2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- 1 κούπα αρακά, αποψυγμένο
- ¼ κούπας κόλιαντρο
- αλάτι κατά βούληση
- κάσιους ή φυστίκια, ψιλοκομμένα για γαρνιτούρα, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ρύζι και 3 ½ κούπες νερό, πρώτα σε υψηλή και μετά σε χαμηλή φωτιά. Καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
- Στο μεταξύ, καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε κύβους και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Τις βράζουμε με λίγο νερό, ώστε πάντα ο πάτος της κατσαρόλας να είναι υγρός, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε ακόμα. Τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
- Βάζουμε τα λευκά μέρη των κρεμμυδακίων και το σκόρδο και σωτάρουμε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε τα πράσινα μέρη και τις γλυκοπατάτες, αυξάνουμε τη φωτιά και σωτάρουμε για ένα λεπτό.
- Προσθέτουμε το τζίντζερ, το κάρυ, τον κουρκουμά και το ρύζι. Ανακατεύουμε για να δέσουν τα υλικά. Προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 λεπτά.
- Αλατίζουμε, προσθέτουμε τον κόλιαντρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου