Μια παραδοσιακή ηπειρώτικη πίτα με ρύζι
Υλικά
Για το φύλλο
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 10 - 12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 1 ώρα & 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για το φύλλο
- 1 πακέτο έτοιμο παραδοσιακό φύλλο κρούστας ή παραδοσιακό φύλλο για πίτα
- 200 γραμμάρια φρέσκο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 400 γραμμάρια τυρί φέτα
- 400 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
- 1 ½ φλιτζάνια λίγο βρασμένο ρύζι Καρολίνα
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι για 3 -4 λεπτά και μετά στραγγίζουμε.
- Ανακατεύετε τα τυριά ψιλοκομμένα με το μισοβρασμένο ρύζι και με λίγο αλάτι.
- Βουτυρώνετε το ταψί, παίρνετε τα φύλλα ένα ένα τα βουτυρώνετε και βάζετε την γέμιση, τα εναλλάξ με τα φύλλα.
- Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, το γάλα και το ρίχνετε σιγά - σιγά πάνω στη πίτα. Αφήνετε την πίτα να σταθεί μια ώρα ώστε να τραβήξει το αυγό και το γάλα.
- Ψήνετε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
- Μην πιέσετε τα φύλλα της πίτας όταν την κάνετε για να είναι αφράτα.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου