Συνταγή : Mime.com
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30΄,
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 φύλλα χωριάτικα
- 600 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
- ½ φλιτζάνι λάδι
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη
- 400 γρ. γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
- λάδι για το τηγάνισμα
- μερικά φύλλα δυόσμου
Για τη sauce
- 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
- ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- πιπέρι μαύρο
Eκτέλεση
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες.
- Xτυπάμε στο μπλέντερ το λάδι, το λεμόνι, το αλατοπίπερο, τη μουστάρδα και την πιπερίτσα και μαρινάρουμε τα κολοκυθάκια για τρεις ώρες στο ψυγείο.
- Ανακατεύουμε τα υλικά της sauce με πιρούνι. Kόβουμε κάθε φύλλο στα τέσσερα. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι κάθε κομμάτι φύλλου βάζοντάς το ανάμεσα σε δύο βαθιές τρυπητές κουτάλες για 3 λεπτά (για να πάρει σχήμα φωλιάς). Aφήνουμε τις φωλιές να κρυώσουν.
- Στραγγίζουμε τα κολοκύθια από τη μαρινάδα και τα ανακατεύουμε με τις γαρίδες, τη sauce και τον δυόσμο. Γεμίζουμε τη φωλιά με τη σαλάτα μας και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου