Συνταγή : Κώστας Μάρκου.
Μερίδες : για 4-5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 300 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 300 γρ ανθότυρο
- φύλλα δυόσμου για διακόσμηση
Για τις φράουλες
- ½ κιλό φράουλες
- 2 σφην. κονιάκ
- 2 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, το φρέσκο τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ανθότυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν μους. Έπειτα βάζουμε τη μους τυριού στο ψυγείο, για μία ώρα, να σφίξει.
Για τις φράουλες
- Βάζουμε τις φράουλες σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε στο ψυγείο, για 1-2 ώρες, να μαριναριστούν.
Για το σερβίρισμα
- Μοιράζουμε σε ποτήρια 1-2 κουταλιές από την λευκή μους τυριού, προσθέτουμε λίγη σάλτσα φράουλας και λίγη ακόμα μους τυριού. Στολίζουμε με ολόκληρες μαριναρισμένες φράουλες, γαρνίρουμε με φυλλαράκια δυόσμου και σερβίρουμε.
Πηγή - Chef στον Αέρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου