ΜΕΝΟΥ

Pages

Χαλβάς με blueberries


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Βασίλης Ζούλιας
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 300 γρ σιμιγδάλι χοντρό
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 60 γρ. αμύγδαλα
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 250 γρ. blueberries
  • παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Για το σιρόπι

  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 800 ml νερό
  • 1 ξύλο κανέλλας

Εκτέλεση

  • Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλλας, για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει σιρόπι.
  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το χοντρό σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. 
  • Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι. 
  • Έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι και ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφηθεί.
  • Βάζουμε τον σιμιγδαλένιο χαλβά σε μια φόρμα με τρύπα στη μέση, ρίχνουμε τα blueberries, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τον αφήνουμε για λίγη ώρα, να σφίξει.
  • Ξεφορμάρουμε τον χαλβά. Σερβίρουμε με παγωτό και blueberries.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - Chef στον Αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου