¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Βασίλης Ζούλιας
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 300 γρ σιμιγδάλι χοντρό
- 200 ml ελαιόλαδο
- 60 γρ. αμύγδαλα
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 250 γρ. blueberries
- παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
Για το σιρόπι
- 600 γρ. ζάχαρη
- 800 ml νερό
- 1 ξύλο κανέλλας
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλλας, για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει σιρόπι.
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το χοντρό σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι.
- Έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι και ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφηθεί.
- Βάζουμε τον σιμιγδαλένιο χαλβά σε μια φόρμα με τρύπα στη μέση, ρίχνουμε τα blueberries, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τον αφήνουμε για λίγη ώρα, να σφίξει.
- Ξεφορμάρουμε τον χαλβά. Σερβίρουμε με παγωτό και blueberries.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - Chef στον Αέρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου