Συνταγή : Ανδρέας Λαγός.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Ν/Α
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 400 γρ. φιλέτο γαύρου κατεψυγμένο Trata on ice.
- 2 φλ. ρύζι για πιλάφι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκελ. σκόρδο
- ½ κ.γ κουρκουμά
- ¼ κ.γ.κανέλλα
- 3 κ.σ. σταφίδες μαυρες
- 2 κ.σ.κουκουνάρι
- 1φλ. λευκό κρασί
- 4 φλ. ζωμό λαχανικών
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- φέτες από 1 λεμόνι
- 3 σπόρους καρδαμου
- 1 κ.σ βούτυρο
- 5 κ.σ ελαιόλαδο
- 3 κ.σ φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 3 κ.σ μαιντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε στον γαύρο φρέσκια ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο ανακατεύουμε και τον αφήνουμε να μαριναριστεί.
- Σωτάρουμε σε μια χαμηλή κατσαρόλα, με ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο, για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι πιπέρι, το κουκουνάρι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για λίγα λεπτά, μέχρι να γυαλίσει το ρύζι.
- Έπειτα ρίχνουμε τον κουρκουμά, την κανέλλα και τις σταφίδες. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί, για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ζωμό λαχανικών, τον μαϊντανό και αφήνουμε το ρύζι να πάρει μία βράση.
- Στη συνέχεια απλώνουμε ομοιόμορφα το ρύζι σε ένα ταψί και ρίχνουμε βούτυρο. Στρώνουμε από πάνω τα φιλέτα γαύρου, τον μαϊντανό, τις φέτες λεμονιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, για 10-15 λεπτά, μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά.
- Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - Chef στον Αέρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου