ΜΕΝΟΥ

Pages

Costolette (Αρνίσια παϊδάκια καλαβρίας με γεμιστές πιπεριές)




Μία γευστική συνταγή για τα παϊδάκια σας που θα σας μείνει αξέχαστη.








Συνταγή : Δέσποινα Μαραγγίδου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4–6 αρνίσια παϊδάκια
  • 4–6 πικάντικες πιπεριές καρδούλες με κρέμα τυριών Almito
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml κρασί ροζέ
  • 400 γρ ντομάτα κονκασέ
  • 50 γρ. ελιές πράσινες χωρίς κουκουτσι
  • ¼ ματσ. μαϊντανό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κ.σ.ελαιόλαδο
  • χωριάτικο ψωμί για το σερβίρισμα
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα παϊδάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σβήνουμε με το ροζέ κρασί, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Όταν εξατμιστεί η αλκοόλη, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι, σκεπάζουμε τα παϊδάκια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά.
  • Στο τέλος, ρίχνουμε τις πράσινες ελιές, τις πικάντικες πιπεριές καρδούλες και τα αφήνουμε για άλλα 3–4 λεπτά, να πάρουν όλα μαζί μία βράση.
  • Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με χωριάτικο ψωμί.

Πηγή - Chef στον Αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου