Συνταγή : Δέσποινα Μαραγγίδου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4–6 αρνίσια παϊδάκια
- 4–6 πικάντικες πιπεριές καρδούλες με κρέμα τυριών Almito
- 1 κρεμμύδι
- 200 ml κρασί ροζέ
- 400 γρ ντομάτα κονκασέ
- 50 γρ. ελιές πράσινες χωρίς κουκουτσι
- ¼ ματσ. μαϊντανό
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κ.σ.ελαιόλαδο
- χωριάτικο ψωμί για το σερβίρισμα
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα παϊδάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σβήνουμε με το ροζέ κρασί, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Όταν εξατμιστεί η αλκοόλη, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι, σκεπάζουμε τα παϊδάκια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά.
- Στο τέλος, ρίχνουμε τις πράσινες ελιές, τις πικάντικες πιπεριές καρδούλες και τα αφήνουμε για άλλα 3–4 λεπτά, να πάρουν όλα μαζί μία βράση.
- Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με χωριάτικο ψωμί.
Πηγή - Chef στον Αέρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου