Συνταγή : Κώστας Μάρκου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Ν/Α
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Ημέρα προβολής : 11.05.2016
Υλικά
- ½ lt ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 250 γρ. αλευρι για όλες τις χρήσεις
- 125 γρ. ζάχαρη
- 4 γρ. μαγιά ξερή
- 4 γρ. αλάτι
- 150 ml νερό χλιαρό (τελευταίο υλικό)
Για τη γέμιση
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 10 μπισκότα τύπου Πτι-Μπερ
- 1 κ.σ Arla φρέσκο τυρί κρέμα
Για τη διακόσμηση
- Φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Έπειτα λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και την αφήνουμε για 2–3 λεπτά (θα την λιώσουμε αμέσως) μέχρι να ενεργοποιηθεί. Έπειτα προσθέτουμε τη μαγιά μαζί με το χλιαρό νερό στο αλεύρι και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχώματα του μπολ. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα, σε θερμοκρασία δωματίου.
Για τη γέμιση:
- Λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε ένα μπεν μαρί.
- Προσθέτουμε στη μισή λιωμένη σοκολάτα την πραλίνα φουντουκιού, το φρέσκο τυρί κρέμα, το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε.
Για το σοφικολάτο
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο φύλλο με τον πλάστη και την χωρίζουμε σε μακρόστενα κομμάτια (15×4εκ.). Προσθέτουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολάκια, αλείφοντας την άκρη τους με λίγο νερό για να κολλήσουν. Έπειτα βάζουμε τα σοφικολάτο στο ψυγείο να δέσουν, για περίπου 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο, ανά δυάδες για 30 δευτερόλεπτα, περιστρέφοντάς τα συνέχεια με μια λαβίδα και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε τα σοφικολάτο σε ποτηράκια με λιωμένη σοκολάτα και γαρνίρουμε με δυόσμο.
Πηγή - Chef στον Αέρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου