Δροσερό και απολαυστικό επιδόρπιο.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : Άννα Ναθαναηλίδου.
Μερίδες : για 800 γρ frozen yoghurt.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, αναμονή 6 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. φρέσκες φράουλες, πλυμένες και λεπτοκομμένες
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 40 ml τσίπουρο ή βότκα (αν πρόκειται να καταναλωθεί από παιδιά, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με την ίδια ποσότητα χυμού πορτοκαλιού)
- 250 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
- 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις φράουλες με το τσίπουρο ή το χυμό και τη ζάχαρη άχνη και τις αφήνουμε για περίπου 2 ώρες, να αρωματιστούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Xτυπάμε στον ηλεκτρικό πολυκόφτη που διαθέτουμε το γιαούρτι, το λεμόνι και το μείγμα με τις φράουλες μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
- Την αδειάζουμε σε μεταλλικό κατά προτίμηση μπολ και την αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα. Τη βγάζουμε, τη χτυπάμε στο μίξερ για να αφρατέψει και την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλη 1 ώρα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές και σερβίρουμε. Αν έχουμε παγωτομηχανή, ακολουθούμε τις οδηγίες της.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου