Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 5΄, ψήσιμο περίπου 13΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 3 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου
- 3 λουκάνικα φράνκα
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 10 ντοματίνια
- 4 κ.σ. μουστάρδα με μέλι Kalamata Papadimitriou
- 120 ml λευκό κρασί
- 2 κ.σ βούτυρο Lurpak
- 2 κ.σ θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα λουκάνικα και τα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια.
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε τα λουκάνικα μαζί με τις μπουκιές από μπούτι κοτόπουλου, για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι, το κρεμμύδι, το τριμμένο καρότο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη μουστάρδα με μέλι, το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε. Όταν η σάλτσα αρχίσει να δένει, βάζουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Πηγή - Chef στον Αέρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου