Λαχταριστό κέικ για να συνοδέψτε τον καφέ σας
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 2 - 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για το κέικ
- 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1½ κούπες καστανή ζάχαρη
- ½ κούπα λευκή ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας ινδική καρύδα
- 4 αυγά
- 1 πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
- 250 γραμμάρια μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
Για την επικάλυψη
- ¼ φλιτζάνι τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3 - 4 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα
- 1 κούπα ινδική καρύδα
Εκτέλεση
Για το κέικ
- Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε.
- Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα μας ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά.
- Έπειτα ρίχνουμε τον χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και την καρύδα και στο τέλος το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μετά αδειάζουμε το μείγμα σε μία μεγάλη φόρμα κέικ καλά βουτυρωμένη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 -200 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά περίπου. Όταν ψηθεί το αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεί και ξεφορμάρουμε.
Για την επικάλυψη
- Αφήστε τα λίγο να κρυώσει το κέικ πριν ρίξετε το γλάσο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ εκτός από το γάλα, προσθέστε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι να πάρει μια παχύρρευστη μορφή το γλάσο μας. Αμέσως χύστε το γλάσο πάνω από το κέικ και την ινδική καρύδα.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου