ΜΕΝΟΥ

Pages

Κέικ με γεύση καρύδα


Λαχταριστό κέικ για να συνοδέψτε τον καφέ σας








Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 2 - 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για το κέικ
  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1½ κούπες καστανή ζάχαρη
  • ½ κούπα λευκή ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας ινδική καρύδα
  • 4 αυγά
  • 1 πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
  • 250 γραμμάρια μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

Για την επικάλυψη
  • ¼ φλιτζάνι τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 - 4 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα
  • 1 κούπα ινδική καρύδα

Εκτέλεση
Για το κέικ
  • Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε.
  • Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα μας ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά.
  • Έπειτα ρίχνουμε τον χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και την καρύδα και στο τέλος το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μετά αδειάζουμε το μείγμα σε μία μεγάλη φόρμα κέικ καλά βουτυρωμένη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 -200 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά περίπου. Όταν ψηθεί το αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεί και ξεφορμάρουμε.

Για την επικάλυψη
  • Αφήστε τα λίγο να κρυώσει το κέικ πριν ρίξετε το γλάσο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ εκτός από το γάλα, προσθέστε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι να πάρει μια παχύρρευστη μορφή το γλάσο μας. Αμέσως χύστε το γλάσο πάνω από το κέικ και την ινδική καρύδα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου