Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : για 4 μερίδες.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για το ντιπ ροκφόρ
- 200 γρ. τυρί ροκφόρ
- 100 γρ. γιαούρτι
- 40 γρ. κρέμα γάλακτος
- 60 γρ. γάλα
Για τις φτερούγες σχάρας και το τελείωμα του πιάτου
- 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου, κομμένες στη μέση
- 40 γρ. χυμός λάιμ
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. σουσάμι
- αλάτι
- σάλτσα μπάρμπεκιου
- ντιπ ροκφόρ
Εκτέλεση
Για το ντιπ ροκφόρ
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για τις φτερούγες σχάρας και το τελείωμα του πιάτου
- Σ' ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 15-30 λεπτά, μέχρι να μαριναριστούν οι φτερούγες.
- Τοποθετούμε τις φτερούγες σε καλά προθερμασμένη σχάρα και τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου, γυρνώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αποσύρουμε τις φτερούγες από τη σχάρα, τις βάζουμε σ' ένα μπολ και προσθέτουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου και το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε τις φτερούγες σε μια πιατέλα και τις σερβίρουμε με το ντιπ ροκφόρ.
Πηγή - Γιάννης Λουκάκος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου