ΜΕΝΟΥ

Pages

Φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα μπάρμπεκιου και ντιπ ροκφόρ




Μία gourmet συνταγή που θα σας ξετρελάνει.












Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : για 4 μερίδες.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για το ντιπ ροκφόρ
  • 200 γρ. τυρί ροκφόρ
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 40 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. γάλα

Για τις φτερούγες σχάρας και το τελείωμα του πιάτου
  • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου, κομμένες στη μέση
  • 40 γρ. χυμός λάιμ
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. σουσάμι
  • αλάτι
  • σάλτσα μπάρμπεκιου
  • ντιπ ροκφόρ

Εκτέλεση
Για το ντιπ ροκφόρ
  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

Για τις φτερούγες σχάρας και το τελείωμα του πιάτου
  • Σ' ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 15-30 λεπτά, μέχρι να μαριναριστούν οι φτερούγες.
  • Τοποθετούμε τις φτερούγες σε καλά προθερμασμένη σχάρα και τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου, γυρνώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αποσύρουμε τις φτερούγες από τη σχάρα, τις βάζουμε σ' ένα μπολ και προσθέτουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου και το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε τις φτερούγες σε μια πιατέλα και τις σερβίρουμε με το ντιπ ροκφόρ.

Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου