Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 8΄, μαγείρεμα 12΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 φιλέτα κοτόπουλου μέτρια
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 κουτ. σούπας λάδι
Για το πέστο
- 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για το πέστο και τα χτυπάμε στο πολυκοπτικό.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας. Αλείφουμε με λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα φιλέτα κι από τις δύο μεριές για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ψηθούν καλά από μέσα και να ροδίσουν απ’ έξω.
- Περιχύνουμε με το πέστο που ετοιμάσαμε και αφήνουμε για 2 λεπτά να μαγειρευτούν μαζί, ίσα να ζεσταθεί το πέστο και να σκεπάσει τα φιλέτα. Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου