Δοκιμάστε κάτι νέο στη κουζίνας σας με απλά υλικά
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 κονσέρβες σκουμπρί
- 4 ματσάκια πλατύφυλλος βασιλικός
- 2 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
- 200 ml ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.
- Στο στάδιο αυτό, δηλαδή πριν από την προσθήκη παρμεζάνας, το πέστο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πολλούς μήνες, σε ένα γυάλινο βάζο, με λίγο λάδι απλωμένο στην επιφάνεια της πάστας, για καλύτερη συντήρηση.
- Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Σε ένα ταψί ρίχνουμε λίγο λάδι και βάζουμε τα ψάρια το ένα δίπλα στο άλλο και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα πέτσο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω για 25 λεπτά.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου