ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρολά ομελέτας με τυρί τσένταρ


Πρωτότυπη ομελέτα για να ορεκτικό που άνετα αντικαθιστά το γεύμα σας







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 4 - 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 3/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι πιπεριά κόκκινη σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1-1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση
  • Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι, γάλα, αλεύρι μέχρι να ανακατευτούν οι κρόκοι με τα ασπράδια. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν, την πιπεριά, το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε στο μείγμα αυγού.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι μια κουταλιά βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα αυγών και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο μεριές. Τηγανίζουμε και το υπόλοιπο, δημιουργώντας έτσι δύο ομελέτες.
  • Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί τσένταρ και το λιώνουμε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
  • Αλείφουμε τις ζεστές ομελέτες με μείγμα τυριού τσένταρ. Κάνουμε τις ομελέτες ρολό και τις κόβουμε σε πάχος 3 εκ και σερβίρουμε.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου