Δοκιμάστε αυτή τη
συνταγή, οι κόκκινες πιπεριές δίνουν μία διαφορετική γεύση στα γεμιστά σας,
σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστα.
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1 κούπα ζωμό λαχανικών
- 3/4 κούπας καστανό ρύζι, parboiled 10΄
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 κοτσάνι σέλινο, κομμένο σε κύβους
- 1 κούπα ψίχουλα φρέσκου ψωμιού
- 1 κούπα αρακά (αποψυγμένο)
- Φύλλα φρέσκου βασιλικού, κομμένα
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. θυμάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 4 με 5 μέτριες πιπεριές, όποιο χρώμα θέλουμε
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
- Αφαιρούμε το πάνω μέρος από τις πιπεριές και λίγο από το κάτω, ώστε να ισορροπούν όρθιες. Τις καθαρίζουμε και τις ξεπλένουμε για να φύγουν τα σπόρια.
- Βάζουμε το ζωμό λαχανικών να κάψει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγάνι. Βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλινο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε μισά από τα ψίχουλα, κατόπιν τον αρακά, τα μυρωδικά και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μείγμα, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε στην κάθε πιπεριά το μείγμα του ρυζιού. Τις βάζουμε σε ένα ταψί με χώρο ανάμεσα τους και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα ψίχουλα. Καλύπτουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου