Λαχταριστό και ζουμερό κοτόπουλο στην κατσαρόλα με σάλτσα κρασιού
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 μερίδες.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 8 μπουτάκια κοτόπουλου καθαρισμένα χωρίς κόκκαλο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- ¼ φλιτζανιού ξηρό κόκκινο κρασί
- ¼ φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
- ¼ φλιτζάν ζωμό κοτόπουλου
- ¼ φλιτζάνι μέλι
- 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώστε τα μπουτάκια κοτόπουλου και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι. Ρίχνετε τα μπουτάκια στην κατσαρόλα και τσιγαρίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 3-5 λεπτά ανά πλευρά . Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
- Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια με το θυμάρι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρασί μαζί τα μπουτάκια κοτόπουλου και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
- Προσθέστε το βαλσάμικο, το ζωμό, το μέλι, η δάφνη. Καλύψτε την κατσαρόλα με καπάκι. Χαμηλώνετε την εστία και σιγοβράζετε για 20 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί .
- Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Αφαιρέστε το δαφνόφυλλο. Συνεχίστε να μαγειρεύετε τη σάλτσα μέχρι να δέσει για περίπου 6 - 8 λεπτά. Ξανά βάζετε τα μπουτάκια στη κατσαρόλα, μαγειρεύετε για 2 λεπτά ακόμη και σερβίρετε. Συνοδέψτε με λευκό ρύζι.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου