ΜΕΝΟΥ

Pages

Γίγαντες φούρνου με λουκάνικα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Έφη Γιαλούση
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Αναμονή 12 ώρες, Μαγείρεμα 1½ ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά
  • 250 γρ. γίγαντες
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
  • Bάζουμε τους γίγαντες σε νερό από την προηγουμένη για να φουσκώσουν.
  • Tους βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό για 30 λεπτά περίπου, τόσο ώστε να κρατάνε λίγο. Σουρώνουμε, τους αδειάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο και την ντομάτα. Pίχνουμε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Aνακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 200οC.
  • Kόβουμε σε φέτες τα λουκάνικα, τα σοτάρουμε ελαφρώς στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και περιχύνουμε τους γίγαντες.

Πηγή - www.thecookbook.gr 
(Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 27/03/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου