Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30΄, μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 250 γρ. τραχανά ξινό τριμμένο
- 1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι μάραθο ψιλοκομμένο
- 250 γρ. κασέρι
- 100 γρ. φέτα μαλακή
- 150 γρ. ανθότυρο
- 5 αβγά
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Ζεματίζουμε το σπανάκι σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ρηχή κατσαρόλα. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σπανάκι, το καγιέν και αλατοπίπερο για 8 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε και σοτάρουμε μαζί για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε μισό λίτρο νερό σταδιακά –μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο– και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς και να σωθούν τα υγρά. Προσθέτουμε τα τυριά και τον μάραθο και ανακατεύουμε καλά.
- Χτυπάμε τους κρόκους ελαφρώς και τους προσθέτουμε στο μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε με ελαφρές κινήσεις με μεταλλικό κουτάλι (και με προσοχή να μην χαθεί ο αέρας της μαρέγκας). Αδειάζουμε το μείγμα σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου