ΜΕΝΟΥ

Pages

Αρνίσιο μπούτι στη γάστρα με τζίντζερ & ψητά λαχανικά



Φανταστική συνταγή από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου για το μεσημεριανό σας.








Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1 αρνίσιο μπούτι (1500 - 1800 γρ.)
  • 1 φινόκιο
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 3 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 120 ml λευκό κρασί
  • 180 ml ζωμό λαχανικών
  • 60 ml λευκή κρέμα βαλσάμικου πορτοκάλι - λεμόνι Kalamata Papadimitriou
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ βούτυρο Lurpak
  • αλάτι - πιπέρι
Για τα ψητά λαχανικά
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 κολοκυθάκια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
  • Τοποθετούμε μια γάστρα κατάλληλη για μάτι γκαζιού ή ηλεκτρική κουζίνα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, θωρακίζουμε το αρνίσιο μπούτι από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα και το αλατοπιπερώνουμε. Αφαιρούμε το κρέας από τη γάστρα και σωτάρουμε το φινόκιο, το σκόρδο, το τζίντζερ, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αρνί, πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με την κρέμα βαλσαμικού, προσθέτουμε το κρασί, τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι.
  • Σκεπάζουμε τη γάστρα, την βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 2-2½ ώρες.
  • Έπειτα, σε ένα σχαροτήγανο προσθέτουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε τα λαχανικά. Βάζουμε τις μελιτζάνες, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κολοκυθάκι, την πράσινη πιπεριά και το κρεμμύδι.
  • Σερβίρουμε το αρνίσιο μπούτι με τα ψητά λαχανικά και πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο.

Πηγή - Chef στον Αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου